این درحالیست که ترامپ پیشتر ادعا کرده بود که انتخابات آتی ممکن است به دلیل طرح رأی دهی پستی قربانی شیوههای فریبکارانه شود.
دونالد ترامپ پیشتر مدعی شده بود که به دلیل ماهیت رأی گیری به شیوه پستی،
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ «غیردقیقترین و فریب آمیزترین انتخابات در تاریخ این کشور خواهد بود».
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است در ماه نوامبر با رقابت
جو بایدن، نامزد دموکراتها و دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه برگزار شود.
با توجه به شیوع ویروس کرونا در این کشور، احتمال دارد برای جلوگیری از ازدحام مردم در مراکز اخذ رای، امکان رایگیری پستی مهیا شود. با این وجود، ترامپ بارها تاکید کرده است این گونه رایگیری میتواند باعث افزایش امکان تقلب در انتخابات شود.برخی بر این باورند ترامپ از هماکنون در حال زمینهچینی برای نپذیرفتن شکست احتمالی خود در انتخابات پیش رو است.
حملات ترامپ به اعتبار انتخابات آمریکا
حملات ترامپ به اعتبار انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا، همزمان با کاهش محبوبیت وی در نظرسنجیها در مقایسه با رقیب دموکرات وی تشدید شده است.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۹۲روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز دوشنبه ۳ اوت، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات پیروز انتخابات رئیس جمهوری امریکا، ۷ ممیز چهار دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۴۹.۴ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای مرکز تحقیقاتی امرسون (Emerson Electric) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، هفته نامه اکونومیست (The Economist) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۲ درصد. شبکه خبری ان بی سی (NBC) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۵ درصد و ترامپ ۴۵ درصد و پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۵ درصد و ترامپ ۳۸ درصد، را نشان میدهد.
جمهوریخواهان راهشان را از ترامپ جدا میکنند
هیل نوشت کاهش محبوبیت ترامپ در نظرسنجیها موجب شده است برخی از جمهوری خواهان بخواهند راه خود را از وی جدا کنند.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که۹۲روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
بر اساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تا کنون منجر به مرگ بیش از ۱۵۸ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
تلاش ناکام آمریکا برای سبقت از دیگر کشورها در درمان کرونا
هیچ یک از تلاشهای آمریکا برای پیشتاز بودن در ارائه درمان فوری برای ویروس کرونا به مرحله آزمایشهای بالینی هم نرسیده است.
سایه اعتراضات بر انتخابات امریکا
اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا بیشک میتواند بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری این کشور که در آبان ماه برگزار میشود تاثیر بگذارد. اگرچه دونالدترامپ و استراتژیستهای جمهوریخواه امیدوارند که این تظاهرات در انتخابات به سود آنها تمام شود و شاید به این دلیل ترامپ تعمدا بر آتش اعتراضات، نفت میریزد. او سعی دارد خود را حافظ نظم و قانون معرفی کند و آرای سفیدپوستان لیبرال را به دست آورد. همانگونه که آشوبهای گسترده بعد از ترور مارتین لوترکینگ در آوریل ۱۹۶۸ موجب پیروزی نیکسون شد که بر نظم و قانون متمرکز بود.
در این میان تمرکز دموکراتها بر این نکته متمرکز بوده که از سوء استفاده ترامپ در این اعتراضات خشونت آمیز جلوگیری کنند و در درجه اول نژاد پرستی را محکوم کنند و در درجه دوم بر حفظ نظم و قانون تاکید کنند. جو بایدن نامزد اصلی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری ضمن همدردی با تظاهرکنندگان تلاش کرده است تا همزمان بر حفظ نظم و قانون نیز پای بفشارد.
بی شک این اعتراضات باعث افزایش انگیزه معترضان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و تغییر روند کنونی سیاست خواهد شد. قطعا هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه تلاش خواهند کرد که پایگاه رای خود را بسیج کنند. جمهوریخواهان همواره تلاش کرده اند که آراء اقلیتهای نژادی و قومی که معمولا به دمکراتها رای میدهند را جلب کنند. اما این اعتراضات قطعا امتیازی به نفع دموکراتها خواهد بود، زیرا با برخوردهای ترامپ اقلیتها کمتر رغبتی به رای به محافظه کاران خواهند داشت.
این اعتراضات باعث کاهش جایگاه رای ترامپ شده است ترامپ جامعه آمریکا را به شدت دو قطبی کرده است این دو قطبی قطعا به نفع او نیست. اعتراضات به گونهای اتفاق میافتد که حتی برخی از کارشناسان از فروپاشی ایالات متحده سخن به میان میآورند.
سیاهپوستان عمدتا در انتخابات به دموکراتها رای میدادند، این بار هم با توجه به عملکرد ضعیف دولت ترامپ و برخورد نژادپرستانه این دولت، به احتمال زیاد برای بار دیگر سیاهپوستان به دموکرات رای دهند، سفیدپوستان بسیار زیادی هستند که در اعتراضات به سیاهپوستان پیوستهاند و احتمالا آنها هم به دموکراتها رأی دهند.
آتش خشم پورتلند خاموش شدنی نیست
ادامه سرکوبها در آمریکا و انتشار تصاویری در شبکههای مجازی از سرکوب معترضان در شهر پورتلند همچنان خبرساز است.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
نزدیک به۹۳روز به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مانده است که همزمان با شیوع ویروس کرونا در این کشور و بیتدبیری دولتمردان این کشور در مواجهه با این ویروس، اقتصاد آمریکا متحمل خسارتهای گستردهای شده است. ترامپ در ابتدای شیوع جهانی این ویروس، دائما به آن بیاعتنایی میکرد و معتقد بود که این ویروس تهدیدی برای آمریکا محسوب نمیشود. هر چند خیلی زود معلوم شد که کرونا به آمریکا هم میرسد، ترامپ در اتخاذ سیاستهای ضدکرونایی ناموفق بود و طی ماههای اخیر اقدامات متناقض زیادی از سوی او سر زده است.
حالا آمریکا درگیر بحران اقتصادی کم سابقهای شده؛ تحلیلهای اقتصادی نشان میدهد همهگیری ویروس کرونا باعث شدیدترین رکود اقتصادی آمریکا در سه ماهه دوم سال جاری میلادی شده و هزینهکرد مصرفکنندگان و فعالیتهای تجاری را بهشدت کاهش داده است.
طبق اطلاعات دفتر پژوهشهای اقتصادی آمریکا، تولید ناخالص داخلی که شاخص فعالیت اقتصادی در این کشور است، ۳۲/۹ درصد کاهش یافته است. این رقم از ۱۹۷۴ تا حالا یعنی از زمان آغاز فعالیت دفتر پژوهشهای اقتصادی بیسابقه است. قبل از آغاز همهگیری ویروس کرونا، بیشترین کاهش تولید ناخالص داخلی در آمریکا مربوط به سه ماهه اول سال ۱۹۵۸ میشد. تولید ناخالص داخلی آمریکا در آن زمان ۱۰درصد بهصورت سالانه کاهش یافت.
شوک اقتصادی به وجود آمده در سهماهه دوم سال جاری میلادی چهار برابر شدیدتر از بدترین رکود فصلی طی رکود بزرگ سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ بود.
طبق اطلاعات این دفتر، فعالیت اقتصادی در آمریکا ۵ درصد در سه ماهه اول ۲۰۲۰ کاهش یافته است. دلار آمریکا همچنان در حال از دست دادن ارزش خود است. بر اساس گزارشها ارزش دلار آمریکا به شاخص ۳۷۷/۹۳ سقوط کرده، این موضوع طی دو سال اخیر بیسابقه بوده است.
تشدید شکاف فقیر و غنی در آمریکا
ام اس ان بی سی گزارش داد شکاف بین غنی و فقیر در بین شهروندان آمریکا در دوران شیوع ویروس کرونا بیشتر شده است.
ورشکستگی تعداد زیادی از شرکتهای آمریکایی
به نوشته بلومبرگ، شرکت خرده فروشی لرد اند تیلور که قدیمیترین شرکت فروشگاههای زنجیرهای در آمریکاست، اعلام ورشکستگی کرد.
سقوط بی سابقه تولید ناخالص داخلی آمریکا
شبکه تلویزیونی پی بی اس در صفحه اینستاگرام خود نوشت تولید ناخالص داخلی آمریکا به شکلی بی سابقه سقوط کرد.